Toreby Sejlklub, Dæmningen 2, 4800 Nykøbing F.

Toreby Sejlklub

transp.gif


Forslag om udmeldelse af
Dansk sejlunion trukket tilbage

I en kaffepause under den ordinære generalforsamling 26. februar besluttede Toreby Sejlklubs bestyrelse at trække forslaget om at melde klubben ud af Dansk Sejlunion tilbage. Det skete efter en kort debat, efter at formanden, Jan Krastrup, havde aflagt bestyrelsens beretning, hvori vedtægtsændringen, som kunne gøre udmeldelsen mulig, blev begrundet.

Dansk Sejlunions forsikringsordninger, turbøjer, sejlads- og kanalbeviser og solidaritet med de klubber, som har brug for Dansk Sejlunions støtte, blev blandt andet omtalt under debatten, men det var Guldborgsund Kommunes offentliggjorte forslag til kommuneplan, der blev afgørende for bestyrelsens beslutning om at se tiden an før en udmeldelse.

Kommuneplanforslaget indeholder muligheden for at anlægge en eller flere øer midt i havneområdet i Nykøbing mellem Falster og Lolland. Øerne kan rumme boliger, serviceerhverv og grønne områder med forbindelser via broer til begge sider af Guldborg Sund.

Kommueplanforslaget er i offentlig høring fra 6. marts til 3. maj. I den forbindelse mener bestyrelsen, at Toreby Sejlklub kan stå stærkere overfor kommunen som medlem af Dansk Sejlunion, når sejlernes og klubbens vitale interesser skal varetages.


Broerne kom ikke under vand

9. januar 2019

9-01-hojvande-1.jpgToreby sejlklub ved 10-tiden. Vandet er begyndt at falde.


Nyt højvande på vej

8. januar 2019

 

Et nyt højvande efter stormen "Alfridas" hærgen kort efter nytår skulle være på vej, men knapt så kraftigt som det, der ramte Lolland-Falster 2. januar.

 

Skærmbillede 2019-01-08 kl. 12.02.00.png

 

Her er DMI's varsel. Højvandet ventes at blive på mellem 1,2 og 1,4 meter over dagligt vande fra 9. januar mellem klokken 03 og 11. Varslet gælder bl. a. Smålandsfarvandet og Guldborg Sund nord for Frederik den Niendes Bro.

 

Broerne forsvandt 2. januar - billedserie

 

DSC01430.JPG

A-broen 2. januar.